Sharing is Caring :p

8:05 PM Faz.M 4 Comments

Assalamualaikum...
Ha..kan aku dah kata korang bakal bosan sebab lepas ni blog aku asyik berkenaan dengan keje. Hehe. Kursus hari ni cakap pasal account, purchases, back office, cashier, sattlement, closing..aih, macam2 lagi la. Mostly, aku dah pernah buat time keje Guardian dulu.

Just, untuk Transfer and return barang aku tak pernah buat dulu sebab bukan tugas aku pun. So, tang tu banyak la aku belajar rini. 

Di sebabkan apa yang dia ajar tu buat aku RINDU GILA dengan team Guardian dulu. Pelik tak pelik la bila aku dengar bunyi mesin resit tu pun aku boleh rindu. Haha. Ridu gila la sebab aku pernah buat sattlement tu semua. Sistem dia tak sama and kat sini dia cam susah sikit kot. Tapi, bila dapat pick up aku rasa takde masalah.

Cara kerjanya pun aku rasa time kat Guardian dulu lebih senang sikit. Kalau dekat sini kita sendiri pergi bank untuk Bank-in duit. Itu yang leceh tu. Tapi, aku pun faham la. Dah tentu2 la Guardian tu lagi besar dari Green Point kan? Pe hal la nak compare segala bagai? Haha. Musti la.. :p

Entah la..aku harap la aku dapat bertahan lama sikit kat situ. Aku pun bukan suka sangat tukar2 keje ni. Tapi, kalau dia hantar aku luar dari Kluang kena la pertimbangkan. Kat JB ok kot. Kalau dia campak aku kat Segamat ke, Pontian ke. Mati kutu aku nak survive kat situ sebab aku tak biasa jalan2 kat situ. Jarang ke sana la katakan. 

Whatever it is, kena kuatkan semangat sebab ini yang aku pilih dan aku tak mahu patah balik. Rugi wo!Peluang baik bukan datang sekali. Padan la dengan bakal tugas aku yang memang berat nanti. Terima jela sebelum get another chance kan? Tak cuba tak tahu. So, just go for it la... ;)

Miss u a lot guys... :(

4 orang bagi komen:

akak baru masuk 2hari dah belajar smpi situ??? saya yg kat pharmacy tu dok asik dgn cashier xsudah... n keja2 biasa.. aiyarkkk~ mcm besshhh je keja situ.. eheheee~

Ha ah, fieza...da nmenye pon kursus kan?time ni la nk bljr semua..2la akak kte company ni xmcm yg lain..dia bg kt free course utk kt bljr sblm mula keje...org pon sume ok...puas ati la jgk..tp, da start keje kang xtau la plak cmne kn?? :)

mmg rasanya standard for Management Trainee to be given courses and training and etc because at this time la they will be exposed with diff things and procedure in the company.. start keja of coz is a diff thing.. experience dh jadi lain.. hehehee~ alahai... bila farmasi nk buat mcm ni?? wakakkaaa~ ;P

farmasi mmg takde wat cmtu kot..akak dlu pun mse keje la bru bljr sume..smbil keje smbil bljr...camtu pn sng gak la sbb smbil bljr smbil tu kt praktikan... :)