Ini yang aku selalu buat DULU

12:23 PM Faz.M 6 Comments



Assalamualaikum...
Hari tu aku ada cakap yang aku nak buat figure sketches untuk interview aku nanti. Alhamdulillah, siap juga sketches tu. Tidak la secantik designer fofular. Sedap la untuk mata aku ni memandangnya. Tak tau le orang lain ada hati nak tertarikkan?

Mula-mula search dulu figure yang sesuai di Inchik Google. Agak-agak dah dapat imagine apa yang aku nak buat. Pilih la figure ni. Mula melukis. Free hand is better for me. Teknik tracing memang akan memusnahkan hasil kerja aku.

Ok, dah siap lukis berserta dengan design aku masa final sem dulu.

Siap! setelah berejam asah bakat mengaler Aku memang tak suka kaler-kaler nih! 
Ditambah pula dengan background si gadis bergaun kembang di red carpet sebab function untuk outfit ni adalah berjalan di karpet merah.

This is the real one. Agak jenuh untuk design and finished the garment. Tapi, aku puas hati la dengan apa yang aku dapat buat ni walau hakikatnya jahitan tak berapa nak cantik. Haha. ASBOL me!

p/s: ASBOL adalah singkatan kepada "Asal Boleh" dan amat femes dalam diri aku. Sekian...

6 orang bagi komen:

Brilliant! Gorgeous! Pretty!! Ohoo!! Nice!! Good Luck, kak!!! ;D

Hamboi, dasyat bebenor kata-kata mu itu cik fieza oi!!!hehe..nway tq dear.. :)

it's the truth kak... ehehee~ ;D

ahaha..yela bdk kecik! :p

meyaemyliya said...

sekarang wat ape ? berblogger :p

Meya: Ahaha..no komen!