Blog mesti baca...

1:31 PM Faz.M 3 Comments


Assalamualaikum....
Semalam satu hari suntuk aku takde di rumah sebab pergi ke KL untuk ziarah ibu kepada sepupu aku yang menyahut panggilan ilahi. Memang tak sangka arwah tiba-tiba pergi macam tu saja sebab all this while husband dia yang sakit teruk. Tapi, bila tiba masanya ajal tu nak datang, ia memang takkan menunggu kita. So, ucapan takziah dari aku buat Pak Long sekeluarga.

Bila dah sehari tak mengadap laptop macam yang aku tengah buat sekarang ni, memang banyak sangat blog yang aku follow update new entry sampai aku tak tersempat nak baca. Kalau pergi dekat dashboard tu, scroll kan mouse, hanya mampu baca tajuk sampai jumpa entri yang aku rasa betul-betul menarik untuk aku baca. Sementelaah lagi, senarai blog yang aku follow pun dah meningkat. Jadi, sangat tak sempat nak baca semua.

So, biasanya blog yang aku pilih untuk baca mesti kena tengok tajuk dulu. Rasa-rasa macam best nak baca baru aku klik dan luangkan masa beberapa minit untuk betul-betul baca apa yang tersurat dan tersirat disebalik entri tu. Blog yang biasa aku baca tiap kali mereka update ialah:

1) Namee : Walaupun entri dia panjang tapi kita takkan sampai hati nak baca separuh jalan sebab idea menulis dia memang gempak gila..

2) Hanis Zalikha: Hanis memang jarang update. Tapi, tiap kali ada entri baru ia mesti terletak dalam list mesti baca aku. But, kadang-kadang entri milik Hanis agak boring sebab keep promote iklan. Tapi, because of her wrtitng, kita mesti akan baca blog dia.

3) Cik Epal: Aku Baru jugak follow cik epal ni. So, aku baru nak kenal-kenal dia la. Entri cik epal sangat sempoi dan boleh nampak yang dia ni seorang yang kelakar.

4) Zahiril Adzim: Setiap entri dari ZA aku memang akan baca. Since the last 3 years. MESTI BACA OK!

Itu jela untuk entry for today...thanks pada yang singgah baca dan jadi PENGIKUT baru aku... :)

3 orang bagi komen:

raje carl said...

tak lupa fatin liyana .. hee she's cute !

http://honeykoyuki.blogspot.com/

Anonymous said...

What do you mean?

raje carl: Ha ah..telupe plak pasal FL..mmg selalu baca pon if dia update new entry... :)

Tanpa Nama: Maksud saya, blog yg akan SAYA baca bola diaorg update entri baru...if org lain nak baca sama pun blh jgk..is it clear??