New Life, New Journey

10:38 AM Faz.M 2 Comments

Assalamualaikum...
Currently at Kluang. Semalam balik dari JB sebab nak packing segala barang yang betul-betul aku perlukan untuk duduk di sana nanti. Haih, banyak benar fikirnya ni. Biasa la tu. Tak tau la nak gerak hari ni atau esok. If semua barang boleh packing hari ni maybe hari ni la aku gerak ke sana sebab esok pun dah ada benda nak buat dekat sana.

Bila dah nak ke sana ni maksudnya kena tinggalkan semua benda di sini. Aih, kalau tengah duduk diam-diam ni madah asyik fikir jela sayangnya nak tinggalkan rumah mak ayah aku ni, tinggalkan bandar Kluang. Walaupun mungkin ada yang beranggapan Kluang ni takde apa-apa. But, we do love to live here sebab nak pergi mana-mana semua senang dan dekat. Itulah lebihnya Kluang dari tempat lain. Kluang sekarang pun bukan macam dulu. Semua benda dah ada dah sekarang ni. So, tak susah tinggal kat sini.

Paling penting sekali nak tinggalkan mak ayah aku, kakak aku dan anak buah aku. Will miss them so much! Lagi-lagi Iskandar, anak buah aku tu. Entah dapat entah tak, nak join cukur jambul dia next week. Harap-harap boleh la balik Kluang sekejap dan tolong apa-apa yang patut nanti.

Ok la, I just hope that Allah swt akan tanpa jemu mempermudahkan perjalanan hidup aku di sana nanti. Semoga orang-orang yang aku jumpa ok. Life aku ok, no pressure sikit boleh la..heheh, kawan-kawan best. Uish, kalau fikir semua benda ni mendalam memang takkan dapat start hidup baru la aku. Aku rasa ini adalah pilihan terbaik yang aku ada sekarang. So, sangat rugi kalau aku tak ambil peluang ni. 

Erm, cukup la membebel. Sekarang nak begin my day today. Banyak benda nak kena settle sebelum betul-betul begin my New Life and my New Journey there. Pray for my happiness guys... :)


my siblings with our parents, Iskandar anak buah kami dan my sis with her hubby... :)

p/s: pinjam gambo tau meya..hehe

2 orang bagi komen:

meyaemyliya said...

selamat bekerja sis . lagi skali gaji nanti blnje mia . hahah . kalau boleh tipa2 gaji . kuikuikui... gamba tu kene beliiii !!!

amende tu tipa2?haha..yela2 tkot bebenor org x banje dia la..