Dikir zikir rezeki

9:43 PM Faz.M 0 Comments

اسلم عالیکم....
Malam ni rasa beruntung sangat sebab Allah izinkan tonton Dikir Zikir yang kebetulan bawa tajuk yang sangat dekat dengan kehidupan dan permasalahan saya sekarang.

Rezeki.

Subahanallah. Bukan saya tak tahu yang rezki tu dari Allah dan rezki Allah itu luas dan banyak. Tapi, hati ni tetap juga resah dan risau. Mungkin juga kerana 2,3 menjak ni banyak lagha dalam hidup seharian.

Astaghfirullah...

Terlalu banyak salah yang dah dilakukan. Alhamdulillah..topik dikir zikir ni dah buka semula mata saya. Allah dah tentukan setial rezeku manusia. Bila masa dan di mana. Semua dah ditentukan sejak lauh mahfuz. Tinggal kita ni kena usaha lebih sikit je.

Kena keep remind myself sejota kali lebih pun takpe yang rezeki tu bukan duit semata. PLEASE! Remember this every second, every minute, every day in your whole life!

Ha..nampak tak saya tengah marah diri sendiri. Hehe. Moga Allah berkati dan rahmati kehidupan kita setiap hari. Inshaallah. Ameen.

0 orang bagi komen: