Review Vivo Y55

2:34 PM Faz.M 0 Comments


Bismilahirahmanirahim...
The first smartphone yang kita pakai is Samsung. Tu jela yang mampu time orang mula galak guna smartphone kan. Setelah bertahun pakai dia pun mula buat hal. Walaupun time tu takde bajet nak beli  phone baru pun.

Terdesak punya pasal mula la survey handphone apa yang affordable and best selain samsung. Rasanya semua orang tau yang samsung punya bateri kualiti memang tak bagus. Phone pun senang panas bila lama guna.

Mula2 plan nak beli xiaomi redmi. Pastu review banyak kata if rosak susah nak betulkan. Pastu try survey oppo plak. Katanya gambo memang cantik. Tapi suka hank maybe sebab apps berat sangat. Pastu baru teringat brand vivo ni.

Banyak review yang bagus pasal brand vivo. At first, nak beli Y31 je. Asalkan internal 16gb ok la kan. Then, my sis kata upgrade sikit la since Y31 nampak boring. Hahah. So, dia suggest beli Y55.

Vivo Y55 ni baru je released september 2016. Kira latest model jugak la b4 V5 keluar. Apa yang bestnye?

- internal memory 16gb
- front camera ada flash
- gambar cantik n superb
- bateri yg tahan lama
- if tengok movie  1 jam lebih bateri just drop 10% aje
- ada fungsi easy touch. Just double tap screen 2x dah off screen.
- slide screen utk on screen. Takyah guna home button.
- just draw letter M utk play music G utk gmail F utk facebook.

And other function yang sebenarnya kita pun tak habis explore lagi. 😁

Dah guna Vivo Y55 ni almost 4month and tersangatlah puas hati dengan apa yang di offer. Shape yang cantik dn ringan dan harga berpatutan. Harga pasaran adalah RM799.

Ok. Tu aje. Thank u sudi baca. 😊

0 orang bagi komen: